Investiciono zlato | Prodaja investicionog zlata

PROCES KUPOVINE


Zlatara Gold,

vrsi prodaju investicionog zlata, koje se fizicki isporucuje kupcu. Dakle, nakon izvrsenog placanja, kupac investiciono zlato fizicki preuzima, transportuje i skladisti na nacin, za koji smatra da je najbolji .


Zlatne poluge od jednog do dvesta pedeset grama dostupne su za kupovinu odmah. Iste je moguce platiti i preuzeti odmah , po cenama javno dostupnim na nasoj informaciinoj PLATFORMI . Aktuelnost ( azuriranje ) svih informacija na platformi, zasnovano je na automatizovanim programskih resenjima, sto posetiocima platforme omogucava da se u svakom momentu upoznaju sa aktuelnim informacijama .


Ukoliko, investicioni formati za koje ste odlucili, nisu dostupni za preuzimanje odmah, tj. ne nalaze se na lageru, cena za iste se FIKSIRA i dogovara se termin preuzimanja i placanja. U momentu kada se cena FIKSIRA, ona postaje NEPROMENLJIVA VREDNOST , kako za kupca ( Vas ) tako i za prodavca ( Zlatara Gold ), bez obzira na kasnije promene na platformi .

Fakticki, to znaci da ste kupovinu investicionog zlata obavili u momentu fiksiranja cene, a samo izvrsenje UGOVORENOG POSLA posla, obavice se na odredjen dan -termin u buducnosti .

Ukoliko dodje do nepostovanja fundamentalnih elemenata dogovorenog poslovnog odnosa ( FIKSIRANA CENA I REZERVISANA KOLICINA ) od strane Kupca, Takvu stranku smatracemo NEKREDIBILNOM i TRAJNO CEMO SUSPENDOVATI uspostavljanje poslovnog odnosa sa istom .

Prodaja investicionog zlata u ekstremnim situacijama, kakva je pandemija 2020, osetno se razlikuje od prodaje u normalnim okolnostima. Neisveznost, sa kojom se suocio svet u martu i aprilu ove godine, zaustavila je ceo svet. Najveci deo sveta, nalazio se u nekoj vrsti vanrednog stanja. U tom periodu, najveci evropski koncern za proizvodnju zlata ARGOR HERAEUS, redukovao je proizvodne procese na minimum. Usled toga, na trzistu je nastupila velika nestasica fizickog zlata. U celom svetu nije bilo moguce kupiti gram zlata. U takvim okolnostima, otezana je bila nabavka najveceg broja investicionih formata. Isporuka investicionih formata koji su bili dostupni u kovnici za nabavku cekala se u proseku 14 radnih dana. Situacija se normalizovala u avgustu 2020 godine.

Prodaja investicionog zlata koje se fizicki isporucuje kupcu, dijametralno se razlikuje, od prodaje investicionog zlata u formi digitalnog zapisa, koji je registrovan na nekom berzanskom serveru. Prilikom takve kupovine, ne dobijate zlato, vec samo potvrdu o izvrsenoj kupovini hartija od vrednosti koje imaju pokrice u zlatu.


Prodajna cena zlata, koje se fizicki isporucuje kupcu, uvek je veca par procenata od SPOT cene. U normalnim okolnostima, razlika se krece do 5 %. U tom procentu sadrzani su troskovi proizvodnje, troskovi obaveznog osiguranja isporuke i troskovi geografskog polozaja.
U periodima ekstermenih poremacaja, kriza, nestasica, monetarnih turbulencija i sl. taj procenat se nuzno uvecava.
Svi investicioni formati, dostupni za kupovinu, proizvedeni su renomiranom svajcarskom koncernu ARGOR HERAEUS. U okviru nevedenog koncerna, posluju nemacka kompanija HERAEUS i austrijska kompanija MUNZE OSTERICH .
Proizvodnja svih investicionih formata, odvija se prema najvisim medjunarodnim standardima. Implementacija najvisih poslovnih standarda i procedura, izdvojila je kompaniju Argor Heraeus, kao kompaniju najvece kompentencije, prema cijim standardima se vrednuju implementirani standardi ostalih kompanija za proizvodnju plemenitih metala.