DUKATI 3 GR, CENA 21.000 DIN
 1. product

  Dukat BOGORODICA

  Dukat Presveta Bogorodica (Majka Božija, Bogorodica).Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva čista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao čovek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima važno mesto jer je bila prva koja je slušala Isusove reči i čuvala ih u svom srcu. Prodaja dukata ZLATARE GOLD.

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 2. Dukat Bogorodica Detaljnije
 3. product

  Dukat BELI ANDJEO

  Dukat Beli anđeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileševe i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepših radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka. Na slici je prikazan sam Anđeo Gospodnji,obučen u beo hiton koji sedi na kamenu i mironosicama rukom pokazuje mesto Hristovog vaskrsnuća, odnosno njegov prazan grob. Prodaja dukata ZLATARE GOLD

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 4. Dukat Beli Andjeo Detaljnije
 5. product

  Dukat SVETA PETKA

  Dukat sa likom Svete Petke - poznata još pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovača, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obeležava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rođena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja. Pošto je mlada ostala bez roditelja, otišla je u Carigrad, zamonašila se u Jordanskoj pustinji i ostala tu do starosti. Pred kraj života se vratila u Epivitu i tamo proživela još dve godine u neprestanom postu i molitvi, služeći pri crkvi Svetog Apostola. nakon smrti, sahranjena je na mestu gde se sahranjuju stranci. Posle mnogo godina, njene mošti su otkrivene i svečano prenete u crkvu Svetih Petra u Epivitu. Njene mošti su prenošene više puta. Prodaja dukata, zlatare GOLD na četiri lokacije

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 6. Dukat SVETA PETKA Detaljnije
 7. product

  Dukat Sv.SAVA

  Slavi se 27. januara kao slava Sveti Sava.Ne postoji sveta ličnost snažnije utkana u svest i biće srpskog naroda od lika Svetog Save. On je jedini svetitelj čiji praznik Srbi slave kao crkvenu, školsku, esnafsku i porodičnu slavu. Na osnovu onoga što je danas napisano i izrečeno o svetitelju Savi, malo kome nije poznato da je Rastko, najmlađi sin raškog Župana Nemanje i županice Ane, rođen oko 1175. godine, kao mladić krišom otišao na Svetu Goru gde se uprkos protivljenju roditelja zamonašio i dobio ime Sava. Iako sin srpskog vladara, u potpunosti se posvetio monaškom načinu života zbog čega je uživao veliki ugled među svetogorskim monasima.

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 8. Dukat SVETI SAVA Detaljnije
 9. product

  Dukat OBILIC

  Prodaja dukata, Zlatare GOLD na četiri lokacije.

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 10. Dukat OBILIC Detaljnije
 11. product

  Dukat SV.TRIFUN

  14. februar se slavi kao Sveti Trifun, Trifundan, Trivul i Triva Sveti Trifun rođen je u veoma siromašnoj porodici u Frigijskom selu Kampsadi, blizu grada Apameje. Sveti Trifun je od detinjstva pokazivao sposobnost isceljivanja ljudi i životinja iizgona zlih duhova. Kao ubogo seljače čuvao je guske, a svojim isceliteljskim moćima izlečio je mnoge bolesnike, između ostalog i Gordijanu, ćerku cara Gordijana Trećeg.

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 12. Dukat Sv. TRIFUN Detaljnije
 13. product

  Dukat ZENI U ČAST

  Prodaja dukata na četiri lokacije, ZLATARE GOLD.

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 14. Dukat ZENI U CAST Detaljnije
 15. product

  Dukat HRISTOVO RODJENJE

  Prodaja dukata

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 16. Dukat HRISTOVO RODJENJE Detaljnije
 17. product

  Dukat Sv. ARHANGEL MIHAILO

  Dukat Sveti Arhanđel Mihailo slavi se 21. novembra - Aranđelovdan, Sveti Arhanđel Mihailo Anđeli se svrstavaju u tri hijararhijska reda, od kojih viši čine šestokrili serafimi, mnogooki heruvimi i bogonosni prestoli, srednji su gospodstva, sile i vlasti, a niži načela, arhanđeli i anđeli.Sedam vrhovnih anđelskih knezova razlikuju se samo po službi: Mihailo je vrhovni arhistratig i borac protiv svih božijih neprijatelja.

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 18. Dukat Sv.ARHANGEL MIHAILO Detaljnije