DUKATI 2 GR, CENA 14.000 DIN
 1. product

  Dukat BOGORODICA

  Dukat Presveta Bogorodica (Majka Božija, Bogorodica).Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva čista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao čovek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima važno mesto jer je bila prva koja je slušala Isusove reči i čuvala ih u svom srcu. Prodaja dukata ZLATARE GOLD.

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

 2. Dukat Bogorodica Detaljnije
 3. product

  Dukat BELI ANDJEO

  Dukat Beli anđeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileševe i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepših radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka. Na slici je prikazan sam Anđeo Gospodnji,obučen u beo hiton koji sedi na kamenu i mironosicama rukom pokazuje mesto Hristovog vaskrsnuća, odnosno njegov prazan grob. Prodaja dukata ZLATARE GOLD

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

  >
 4. Dukat Beli Andjeo Detaljnije
 5. product

  Dukat SVETA PETKA

  Dukat sa likom Svete Petke - poznata još pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovača, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obeležava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rođena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja. Pošto je mlada ostala bez roditelja, otišla je u Carigrad, zamonašila se u Jordanskoj pustinji i ostala tu do starosti. Pred kraj života se vratila u Epivitu i tamo proživela još dve godine u neprestanom postu i molitvi, služeći pri crkvi Svetog Apostola. nakon smrti, sahranjena je na mestu gde se sahranjuju stranci. Posle mnogo godina, njene mošti su otkrivene i svečano prenete u crkvu Svetih Petra u Epivitu. Njene mošti su prenošene više puta. Prodaja dukata, zlatare GOLD na četiri lokacije

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

 6. Dukat SVETA PETKA Detaljnije
 7. product

  Dukat Sv. VASILIJE OSTROSKI

  Dukat Sveti Vasilije Ostroški. Hercegovac poreklom, Sveti Vasilije Ostroški rođen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjićima u Popovom polju. Kao sin siromašnih, ali pobožnih ljudi, od malena je vaspitavan u duhu pravoslavnog milosrđa i dobročinstva. Dok je kao dečak čuvao stoku, delio je poslednji zalogaj hrane sa siromašnijima od sebe. U strahu od Turaka, roditelji su ga sklonili u obližnji manastir Zavalu, gde je Iguman bio njegov stric, Jeromonah Serafim. Tu se opismenio i stekao šire znanje o hrišćanstvu. Prodaja dukata u zlatarama GOLD NA četiri lokacije.

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

 8. Dukat Sv.VASILIJE OSTROSKI Detaljnije
 9. product

  Dukat VASKRSENJE

  Gospod Isus Hristos sahranjen je u Getsimanskom vrtu u jednu pećinu nakon raspeća, koju zapečatiše velikim kamenom i postaviše stražare. U nedelju, treći dan po raspeću, siđe Anđeo Gospodnji i zdrobi kamen na ulazu u pećinu i Isus Hristos izađe napolje i vaskrsnu. Lice mu beše kao munja, a odelo belo kao svetlost. Vojnici se uplašiše i pobegoše vičući: "Hristos je vaskrsnuo".

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

 10. Dukat VASKRSENJE Detaljnije
 11. product

  Dukat HRISTOVO RODJENJE

  Prodaja dukata

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

 12. Dukat HRISTOVO RODJENJE Detaljnije
 13. product

  Dukat Sv. JOVAN KRSTITELJ

  Dukat Sveti Jovan 3gr. Sveti Jovan preteča i krstitelj. Slavi se:20. januara - Sveti Jovan, Jovanjdan9. marta (8. marta prestupne godine) - prvo i drugo obretanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Svakoga ko se pokajao, Jovan je krštavao u reci Jordan i to krštenje se nazivalo u znak pokajanja, ali se time nisu opraštali gresi. Sveti Jovan dospeo je u tamnicu, nakon što je javno pričao o nameri carskog namesnika Iroda, koji se razveo da bi se oženio ženom svoga brata, svojom snahom Irodijadom, koja mu je došla glave. Prodaja dukata u zlatarama GOLD .

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

 14. Dukat Sv.JOVAN KRSTITELJ Detaljnije
 15. product

  Dukat Sv. NIKOLA

  Slavi se:- 19. decembra, kao Sveti Nikola, Nikoljdan- 22. maja, kao Nikolaj, letnji Sveti Nikola (prenos moštiju Svetog oca Nikolaja) Sveti Nikolaj Čudotvorac, arhiepiskop mirlikijski u celom hrišćanskom svetu poznat kao Sveti Nikola, jedan od najvećih hrišćanskih svetitelja. Rođen je u vreme cara Valerijana (253-260.) u maloazijskoj oblasti Likiji, u gradu Patari, kao sin jedinac bogatih roditelja. Otac Teofan i majka Nona, su po ondašnjem običaju, svoje jedino dete posvetili bogu.

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

 16. Dukat Sv. NIKOLA Detaljnije
 17. product

  Dukat Sv. GEORGIJE

  Dukat Sveti Đorđe rođen je u hrišćanskoj porodici u Kapadokiji. Od malena je vaspitavan u duhu najplemenitijih hrišćanskih vrlina. Pošto je i njegov otac nastradao kao Hrišćanin, Sveti Đorđe je rano ostao siroče. Majka se sa Đorđem preselila u rodnu Palestinu, gde je imala velika imanja i nasleđa. Tako je Sveti Đorđe odrastao tamo gde je živeo i Isis Hristos i gde je propovedao svoju veru

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

 18. Dukat Sv.GEORGIJE Detaljnije
 19. product

  Dukat Sv. STEFAN

  Slavi se:- 9. januara, kao Sveti Stevan, Stevanjdan, Stjepanjdan- 15. avgusta, kao Sveti Stevan letnji, Stevan Vetroviti Žitije Svetog Stevana vodi nas u I vek Nove Ere, u vreme kada se svakodnevno uvećavao broj članova Hristove crkve u Jerusalimu. Sveti Apostoli su bili prisiljeni da izaberu Đakone koji bi pomogli i služili sirotim i bolesnim Hrišćanima. Prvi od sedmorice đakona koga su rukopoložili bio je Stevan, pa se s'toga i naziva Arhiđakon, to jest prvi među Đakonima.

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

 20. Dukat Sv. STEFAN Detaljnije
 21. product

  Dukat Sv. ARHANGEL MIHAILO

  Dukat Sveti Arhanđel Mihailo slavi se 21. novembra - Aranđelovdan, Sveti Arhanđel Mihailo Anđeli se svrstavaju u tri hijararhijska reda, od kojih viši čine šestokrili serafimi, mnogooki heruvimi i bogonosni prestoli, srednji su gospodstva, sile i vlasti, a niži načela, arhanđeli i anđeli.Sedam vrhovnih anđelskih knezova razlikuju se samo po službi: Mihailo je vrhovni arhistratig i borac protiv svih božijih neprijatelja.

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

 22. Dukat Sv.ARHANGEL MIHAILO Detaljnije
 23. product

  Dukat SV.SAVA

  Slavi se 27. januara kao slava Sveti Sava. Ne postoji sveta ličnost snažnije utkana u svest i biće srpskog naroda od lika Svetog Save. On je jedini svetitelj čiji praznik Srbi slave kao crkvenu, školsku, esnafsku i porodičnu slavu. Na osnovu onoga što je danas napisano i izrečeno o svetitelju Savi, malo kome nije poznato da je Rastko, najmlađi sin raškog Župana Nemanje i županice Ane, rođen oko 1175. godine, kao mladić krišom otišao na Svetu Goru gde se uprkos protivljenju roditelja zamonašio i dobio ime Sava.

  Cena: 14.000 din

  Dostupan za kupovinu

 24. Dukat Sv. SAVA Detaljnije