Dukati 8 gr, cena 56.000 din
 1. product

  Dukat BOGORODICA

  Dukat Presveta Bogorodica (Majka Božija, Bogorodica).Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva čista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao čovek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima važno mesto jer je bila prva koja je slušala Isusove reči i čuvala ih u svom srcu. Prodaja dukata ZLATARE GOLD.

  Cena: 56.000 din

  Dostupan za kupovinu

 2. Dukat Bogorodica Detaljnije
 3. product

  Dukat BELI ANDJEO

  Dukat Beli anđeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileševe i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepših radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka. Na slici je prikazan sam Anđeo Gospodnji,obučen u beo hiton koji sedi na kamenu i mironosicama rukom pokazuje mesto Hristovog vaskrsnuća, odnosno njegov prazan grob. Prodaja dukata ZLATARE GOLD

  Cena: 56.000 din

  Dostupan za kupovinu

 4. Dukat Beli Andjeo Detaljnije
 5. product

  Dukat Sv. NIKOLA

  Slavi se:- 19. decembra, kao Sveti Nikola, Nikoljdan- 22. maja, kao Nikolaj, letnji Sveti Nikola (prenos moštiju Svetog oca Nikolaja) Sveti Nikolaj Čudotvorac, arhiepiskop mirlikijski u celom hrišćanskom svetu poznat kao Sveti Nikola, jedan od najvećih hrišćanskih svetitelja. Rođen je u vreme cara Valerijana (253-260.) u maloazijskoj oblasti Likiji, u gradu Patari, kao sin jedinac bogatih roditelja. Otac Teofan i majka Nona, su po ondašnjem običaju, svoje jedino dete posvetili bogu.

  Cena: 56.000 din

  Dostupan za kupovinu

 6. Dukat Sv. NIKOLA Detaljnije
 7. product

  Dukat Sv. JOVAN KRSTITELJ

  Dukat Sveti Jovan 3gr. Sveti Jovan preteča i krstitelj. Slavi se:20. januara - Sveti Jovan, Jovanjdan9. marta (8. marta prestupne godine) - prvo i drugo obretanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Svakoga ko se pokajao, Jovan je krštavao u reci Jordan i to krštenje se nazivalo u znak pokajanja, ali se time nisu opraštali gresi. Sveti Jovan dospeo je u tamnicu, nakon što je javno pričao o nameri carskog namesnika Iroda, koji se razveo da bi se oženio ženom svoga brata, svojom snahom Irodijadom, koja mu je došla glave. Prodaja dukata u zlatarama GOLD .

  Cena: 56.000 din

  Dostupan za kupovinu

 8. Dukat Sv.JOVAN KRSTITELJ Detaljnije
 9. product

  Dukat Sv. VASILIJE OSTROSKI

  Dukat Sveti Vasilije Ostroški. Hercegovac poreklom, Sveti Vasilije Ostroški rođen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjićima u Popovom polju. Kao sin siromašnih, ali pobožnih ljudi, od malena je vaspitavan u duhu pravoslavnog milosrđa i dobročinstva. Dok je kao dečak čuvao stoku, delio je poslednji zalogaj hrane sa siromašnijima od sebe. U strahu od Turaka, roditelji su ga sklonili u obližnji manastir Zavalu, gde je Iguman bio njegov stric, Jeromonah Serafim. Tu se opismenio i stekao šire znanje o hrišćanstvu. Prodaja dukata u zlatarama GOLD NA četiri lokacije.

  Cena: 56.000 din

  Dostupan za kupovinu

 10. Dukat Sv.VASILIJE OSTROSKI Detaljnije
 11. product

  Dukat ISUS HRIST

  Dukat Isus Hrist Prodaja dukata u zlatarama GOLD NA četiri lokacije.

  Cena: 56.000 din

  Dostupan za kupovinu

 12. Dukat ISUS HRIST Detaljnije
 13. product

  Dukat NIKOLA TESLA

  Dukat, Nikola Tesla je rođen 1856-1943. u Smiljanu. Jedan od najblistavijih umova sveta, koji je čovečanstvu poklonio epohalne izume. Uveo je svet u električno doba, osmislio indukcioni motor, naizmeničnu struju, lasersku i radarsku tehnologiju, daljinsko upravljanje, bežičnu komunikaciju, električne automobile i mnoštvo drugih čudesnih otkrića. Ime je dobio po dedi sa očeve strane. Početak šklovanja otpočeo je u rodnom mestu, zatim se preselio u Gospić, gde nastavlja školovanje, a zatim odlazi u Visoku realnu gimnaziju u Karlovcu.

  Cena: 56.000 din

  Dostupan za kupovinu

 14. Dukat NIKOLA TESLA Detaljnije
 15. product

  Dukat SVETA PETKA

  Dukat sa likom Svete Petke - poznata još pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovača, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obeležava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rođena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja. Pošto je mlada ostala bez roditelja, otišla je u Carigrad, zamonašila se u Jordanskoj pustinji i ostala tu do starosti. Pred kraj života se vratila u Epivitu i tamo proživela još dve godine u neprestanom postu i molitvi, služeći pri crkvi Svetog Apostola. nakon smrti, sahranjena je na mestu gde se sahranjuju stranci. Posle mnogo godina, njene mošti su otkrivene i svečano prenete u crkvu Svetih Petra u Epivitu. Njene mošti su prenošene više puta. Prodaja dukata, zlatare GOLD na četiri lokacije

  Cena: 56.000 din

  Dostupan za kupovinu

 16. Dukat SVETA PETKA Detaljnije
 17. product

  Dukat MANASTRI OSTROG

  Dukat Zlatnik Manastir Ostrog 8gr.

  Dukat sa slikom Manastira Ostroga.Nalazi se na području Bjelopavlića, pripada opštini Danilovgrad i smešten je u okomitoj steni sa koje se pruža pogled na ravnicu.

  Osnovao ga je hercegovački mitropolit Vasilije Ostroški, koji je tu i sahranjen. On je svetac čudotvorac. Od tada, pa do današnjih dana se neprekidno događaju čuda Svetog Vasilija Ostroškog, a verujući uz njegovo ime ne propuštaju da kažu i slava Mu i milost.

  Cena: 56.000 din

  Dostupan za kupovinu

 18. Dukat Sv. MANASTRI OSTROG Detaljnije