Investiciono zlato | Prodaja investicionog zlata

INVESTICIONO ZLATO

Investiciono zlato predstavlja najkvalitetnije zlato .
Kvalitet se prezentuje kroz najvecu cistocu proizvoda, kao i kroz prepoznatljivost proizvoda u celom svetu.
Investiciono zlato, proizvodi se u strogo kontrolisanim industrijskim uslovima uz implementaciju najvisih tehnoloskih i ekoloskih standarda u prozvodnim procesima.
Proizvodi koji pripadaju kategoriji investicionog zlata, imaju zagarantovanu cistocu 995/1000 ili vecu, kao i zagarantovanu tezinu .
Nase nacionalno zakonodavstvo, usaglaseno je sa Evropskim i kao takvo, prepoznaje sustinsku i upotrebnu vrednost investicionog zlata. Na taj nacin, ova investiciona kategorija postala je dostupna za kupovinu i u Srbiji, pod istim uslovima kao u zemljama Euro zone.
Investiciono zlato oslobodjeno je poreza na dodatu vrednost ( opsti porez na promet ) prilikom kupovine.
PDV =0 %

Zlatne poluge izradjuju se u gramazama od 1g, 2g, 5g, 10g, 20g, 1 unze, 50g, 100g, 250g, 500g i 1000g .
Prateci zahteve trzista i preferencije investitora, vodeci proizvodjaci investicionog zlata, ucinili su dostupnim na trzistu deljive zlatne poluge ( MULTICARD i COMBIBAR ). Iste se, sastoje od vise spojenih plocica od po 1gram u jednu celinu.
Prednost ovih jedinica, jeste sto se svaka plocica od 1grama, moze odvojiti od ostatka jedinice i parcijalno unovciti.
Deljive zlatne poluge, zauzimaju znacajno mesto u zlatnom portfoliu malih, srednjih i velikih investitora. Mali i srednji ulagaci koriste ih kao osnovni investicioni instrument. Veliki ulagaci koriste ih za uravnotezenje zlatnog portfolia ( u koliko im se ukaze potreba za hitnom likvidnoscu, da mogu da je realizuju sa istim ).


GDE SE PROIZVODI INVESTICIONO ZLATO ?

Svi proizvodi od investicionog zlata proizvode se u renomiranim svetskim kovnicama, koje se nalaze na GOOD DELIVERY listi.
GOOD DELIVERY sertifikat kovnicama izdaje LBMA (Market London Bullion Asociations).
LBMA predstavlja krovnog regulatora svetskog trzista plemenitih metala.
Kompanije sa GOOD DELIVERY liste, zadovoljavaju najstrozija pravila poslovanja, u pogledu finoce i tezine investicionih proizvoda .
Proizvodi istih, primaju se bilo gde u svetu bez dodatnih provera.
Investiciono zlato je najkonvertibilnija valuta u svetu.
Moze da se zameni lako za bilo koju valutu .

Nemacka poslovna grupacija HERAEUS, predstavlja kompaniju najvise tehnoloske reputacije na trzistu plemenitih metala u celom svetu. Sama pomisao na HERAEUS, svakog gradjanina Nemacke asocira, na vrednost, koja je trajna i neunistiva. Koreni HERAEUSA sezu 150 godina unazad. Heraeus je na trzistu plemenitih metala, isto sto i Mercedes na trzistu automobila . Poslovanje ove kompanije, kao i kvalitet njenih proizvoda neupitan je od njenog osnivanja, kako za korisnike njenih proizvoda, tako i za MEDJUNARODNE REGULATORE koji strogo kontrolisu trziste plemenitih metala.
Poslovna grupacija HERAEUS nalazi se medju prvih deset kompanija u Nemackoj prema relevantnim poslovnim parametrima : OSTVARENI PRIHODI, VREDNOST POSLOVNE IMOVINE I BROJ ZAPOSLENIH.


HERAEUS posluje u svim relevantnim casovnim zonama i zaposljava 14 000 eksperata za analizu i proizvodnju plementih metala.
To najbolje ilustruje snagu brenda HERAEUS.
Snagu brenda dodatno dokazuje i cinjenica, sto Heraeus u svojim poslovnim knjigama iskazuje vrednost goodwilla u milijardama evra.
Kompanija Heraeus prepoznaje svajcarski Argor Heraeus, kao projekat koji je u potpunoj saglasnosti sa strategijskom razvojnom politikom Heraeusa. U skladu sa navedenim, 2017 godine dolazi do sinergije , nemacki HERAEUS kupuje 100% akcija Argor Heraeusa i tako nastaje brend, koji uziva najvisi poslovni ugled i najvisu proizvodnu kompetenciju za proizvodnju plemenitih metala zasnovanu na decenijskim iskustvima, kako u Evropi i Svajcarskoj, tako i u svetu .
Kompanija HERAEUS kao krovnu kompaniju za upravljanje proizvodnim procesima, ovlascuje kovnicu ARGOR HERAEUS, ciji se logo nalazi na medjunarodnom certifikatima koji garantuju autenticnost proizvoda, nemackog HERAEUSA, svajcarskog ARGOR HERAEUSA i austrijskog MUNZE OSTERREICHA.

Kompanija Argor Heraeus vrsi kontiuniran razvoj i optimizaciju tehnoloskih procesa i koristi decenijska iskusta u proizvodnji plemenitih metala. Fokus je na reciklazi plemenitih metala, koji se nalazi na najvecem tehnoloskom i ekoloskom nivou danas. Argor Heraeus,kao i kovnice koje posluju pod njim, koristi najsavremenije tehnologije za proizvodnju najkvalitetnijih proizvoda od plemenitih metala. Zlatne poluge koje se proizvode u koncernu Argor Heraeus garantuju visok nivo sigurnosti. Svaka zlatna poluga poseduje medjunarodni sertifikat u okviru originalnog pakovanja.Zlatne poluge proizvedene u prestiznom koncernu Argor Heraeus, pruzaju najveci nivo sigurnosti i likvidnosti . Likvidnost i prepoznatljivost svih proizvoda iz navedenog koncerna, nalazi se na najvecem nivou . Unovcavanje moguce je bilo gde u svetu u svakom momentu.

ZASTITNI ELEMENTI PROIZVODJACA

Osim sto poseduju medjunarodni setifikat u okviru hermeticki zatvorenog fabrickog pakovanja, proizvodjac je svoje proizvode zastitio i utiskivanjem zastitnih elemenata u sami proizvod. Dakle ,svaka zlatna poluga poseduje zastitne ornamente: Logo i naziv proizvodjaca, cistocu poluge, tezinu i identifikacionu oznaku zlatne poluge. Identifikaciona oznaka na poluzi, predstavlja kombinaciju slovnih i numerickih oznaka, koja je jedinstvena za svaku polugu. Identifikaciona oznaka, formirana je neretko samo od kombinacije numerickih oznaka.

KADA KUPOVATI INVESTICIONO ZLATO?


Kako bi ste doneli ispravnu i pravovremenu investicionu odluku, zelimo da Vas upoznamo sa relevantnim informacijama o kretanju i zlata u prethodnim mesecima, godinama i decenijama. Za analizu svetskog trzista zlata, kao i za analizu investicione odluke vezane za ulaganje u zlato, neophodni su relevantni podaci i relevantni izvori.

Najracionalniji ekonomski princip, kada su investicije u pitanju ,jeste princip diversifikacije .
Prilikom projektovanja investicionog portfolia treba se rukovoditi u skladu sa istim.
Dakle, to znaci da novac treba rasporediti u vise investicionih kategorija.
Nekada, optimalan iznos kapitala koji se ulagao u zlato kretao od 5 %. do 10 %.
Medjutim, zbog geoekonoskih desavanja svetu, kao i zbog novonastale situacije na svetskom finansijskom trzistu, procenat kapitala koji se alocira u zlato osetno se uvecao i krece se do 30 %.
Najbolji pokazatelj opravdanosti ulaganja u zlato jeste taj, da razvijene drzave trecinu svojih deviznih rezervi alociraju u zlato.
Zlatne rezerve predstavljaju najbolju zastitu ( hedzing ) kako za drzave, tako i za gradjane koji jedan deo imovine cuvaju u zlatu.
Posedovanje zlata, nece spreciti neku negativnu ekonomsku pojavu da se desi, vec ako se desi, uticace da posledice iste, budu minimalne.
Najpoznatije negativne pojave su hiperinflacija, recesija, zamena valute itd.
Ulaganje u zlato, prepoznato je kao najsigurniji oblik dugorocnog ulaganja.
Medjutim u 2018-toj i 2019-toj godini, zlata belezi snaznu progresiju.
Zahvaljujuci takvom kretanju, ulagaci koji su svoju investiciju projektovali u kracem vremenskom okviru ,ostvarili su pozitivan efekat svog ulaganja.
Dakle, u prethodne dve godine ulaganje u zlato pokazalo se i kao dobra kratkorocna investicija.
Medjutim, to se ne sme tretirati kao pravilo, vec kao fenomen. Kada planirate ulaganje u investiciono zlato, na kratak vremenski period, investiciji treba pazljivo pristupiti, kako se ne bi formirao investicioni gubitak.


KADA KUPITI ZLATO ?

Ovo je jedna od najcescih dilema koja se nalazi pred ulagacima. Cena zlata, ima visoku promenljivost i menja se iz sekunde u sekundu.
Shodno tome, tesko je ODREDITI idealan trenutak za kupovinu.
U investicionoj kuci Goldman Saks ( Goldman Sachs ) smatraju da je idealan momenat za kupovinu investicionog zlata, onaj kada shvatite znacaj ovakvog ulaganja, kao i da je svaki trenutak jednako dobar .
Investiciono zlato je jedan od najlikvidnijih imovinskih formata koji se moze unovciti u svakom trenutku.
Unovcavanje zlata predstavlja transakciju koja se realizuje odmah na Vas zahtev, za razliku od unovcavanja ostalih imovinskih kategorija - nepokretnosti, udela u firmama, zemljista itd. cije unovcavanje predstavlja celi proces koji moze trajati duzi vremenski period .
Novac ulozen u investiciono zlato Vama je uvek dostupan.

Isplativost ulaganja u investiciono zlato, najbolje ilustruju relevantne cinjenice. Jedna unza zlata 2001 godine, vredela je 400 americkih dolara. 2008 godine, ista je vredela 800 dolara, a 2020 godine unza cistog zlata vredela je 1800 americkih dolara. Danas 2024.godine unza zlata vredi 2400 US. Na osnovu navedenog, moze se zakljuciti, da vrednost zlata ostvaruje kontinuiran rast .

U kracim vremenskim okvirima, ima intervala, kada zlata ima regresivno ( negativno ) kretanje. Shodno tome, zakljucujemo da je ulaganje u zlato u kracim vremenskim okvirima, optereceno odredjenim stepenom rizika.

U vremenskom intervalu od 2018 e godine do danas ( 2020 godina ), zlata zabelezila je rast od neverovatnih 40 %. Ulagaci, koji su u prethodnom periodu postali vlasnici investicionog zlata , ostvarili su znacajan investicioni dobitak .


ZAKLJUCAK

Subjektivno, mozemo govoriti da je cena zlata visoka ili niska, da je dobar ili ne tako dobar trenutak za kupovinu zlata. Objektivno, svaka cena zlata je dobra i prihvatljiva, pod uslovom da ulaganje nije kratkorocno, sto podrazumeva da ne postoji namera unovcavanja u kratkom periodu. Nase misljenje je, da je najbolji trenutak za kupovinu zlata, kada imate nerasporedjen ( slobodan ) kapital koji ne planirate poslovno angazovati u naredne dve i vise godina.


PRODAJA INVESTICIONOG ZLATA

Nasa profesionalna orjentacija, usmerena je, da Vam pruzimo profesionalne savete, najbolja individualna resenja za kupovinu investicionog zlata, kao i najbolju konfiguraciju za formiranje investicionog porfolia .
Nasa intencija, usmerena je, da obezbedimo visoku dostupnost svih investicionih formata .
Odredjeni investicioni formati ( proizvodi ) dostupni su za kupovinu odmah .
Isti se, kupuju po cenama koje se nalaze na nasoj online platformi CENA ZLATNIH POLUGA

Ukoliko se Vas zahtev odnosi, na alokaciju veceg iznosa novca u investiciono zlato, uvoz radimo prema Vasem individualnom zahtevu.

Prilikom realizacije takvog zahteva, CENA se fiksira i postaje KONSTANTA
bez obzira na kasnije promene na trzistu.
Termin isporuke se dodovara i potvrdjuje saglasnoscu volja obeju strana .

Za realizaciju takvog zahteva, potrebno je da nas posetite u nasem poslovnom sedistu, koje se nalazi na adresi, Gospodara Vucica 1B, 11000 Beograd.

Na Vas zahtev, organizovacemo terminski sastanak.
Svi podaci, neophodni za realizaciju dogovorenog posla, za nas predstavljaju poslovnu tajnu. Obaveza cuvanja poslovne tajne je trajna. Dogovoreni posao dobija ugovornu formu, koja sadrzi sve dogovorene detalje poslovnog odnosa, kao i najbolju zastitu za kupca i za prodavca .


AUTENTICNOSTI I FIZICKI INTEGRITET

Autenticnost svih investicionih formata, kao i nepovredivost fizickog integriteta istih, strogo je garantovana pratecom dokumetacijom koja se formira prilikom kupovine. Celokupni poslovni proces, odvija se u skladu sa regulatornim propisima nase zemlje, koji su najvecoj meri uskladjeni sa evropskim zakonodavstvom .
Kada kupujete investiciono zlato, placanje mozete izvrsiti na tri nacina :


NACINI PLACANJA


-BEZGOTOVINSKO PLACANJE - preko instalirane aplikacije za elektronska placanja na mobilnom telefonu, ili racunaru. Placanje se vrsi sa Vaseg dinarskog na nas dinarski tekuci racun. Iznos kupovine za ova placanja je NEOGRANICEN.

-DIREKTNA UPLATA NA NAS DINARSKI TEKUCI RACUN - preko banke, ili platne instutucije ovlascene za vrsenje platnog prometa. Iznos ove kupovine, takodje moze biti neogranicen, uz obavezan dokaz o poreklu novca (isplatni nalog iz banke, Ugovor o prodaji nepokretne, ili pokretne imovine, Ugovor o poklonu, Resenje o nasledjivanju itd.) koji je neophodan vrsiocu platnog prometa za realizaciju prenosa novca sa Vaseg na nas tekuci racun.

-GOTOVINSKIM PLACANJEM - mozete izvrsiti kupovinu proizvoda manjih finansijskih vrednosti.

MULTICARD - HERAEUS

Nemacka kompanija HERAEUS ucinila je raspolozivim na trzistu deljive investicione jedinice .
MULTICARD koje se javljaju najcesce u formatu 5x1g i 10x1g.
Ove investicione jedinice namenjene su malim i srednjim ulagacima.
Glavna prednost ovih jedinica jeste njihova deljivost.
A to znaci da u slucaju prodaje, postoji mogucnost da prodate samo deo iste a ostatak da sacuvate

COMBIBAR - VALCAMBI

Svajcarska kompanija VALCAMBI ucinila je dostupnim na trzistu deljive investicione jedinice pod nazivom COMBIBAR.
Iste se, najcesce javljaju u investicionim formatima 50*1g i 100*1 gram.
Prakticnost ove jedinice ogleda se u njenoj deljivosti.

COMBIBAR ZVEZDA

Prednosti ovog investicionog proizvoda :
- Prakticnost ( deljivost investicione jedinice )
- Niza cena grama cistog zlata u odnosu na kupovinu zlatnih plocica po 1 gram.
- Kompaktnost i moderan dizajn.
- Najatraktivnija medju investicionim polugama


U periodu nastupanja nekih nepredvidjenih dogadjaja, kao sto su recesije, ratovi, krize, prirodne nepogode, ljudi inertivno reaguju i pokusavaju da zastite svoj kapital u tom trenutku.
U takvim situacijama, svi privredni procesi otezano funkcionisu ukljucujuci i proizvodnju i kupovinu investicionog zlata.
Najbolji primer za to jeste, pandemija izazvana virusom COVID 19 koja je zahvatila ceo svet.
Svet se nasao pred novim globalnim izazovom. Pandemija je uplasila ceo svet i istovremeno ga ujedinila.
Najveci proizvodjaci zlata, obustavili su svoju proizvodnju u cilju zastite ljudskih resursa.
Kada se okoncala pandemija, ili bolje receno stavila pod kontrolu, svi poslovni procesi normalizovali su se, ukljucujici i proizvodnju i prodaju investicionog zlata.
Istovremeno, doslo je i do korekcije vrednosti zlata na nizi nivo.
Na osnovu navedenog, moze se zakljuciti, da kupovinu investicionog zlata treba obaviti pre,ili posle ovakvih dogadjaja.

Drugi format, koji pripada kategoriji investicionog zlata jesu investicioni dukati. Zlatni dukati ( novcici ) stepena finoce jednakog ili veceg od 900 hiljaditih delova ( 900/1000), koji su iskovani posle 1800 godine, koji jesu ili su bili zakonsko srestvo placanja u drzavi porekla, a koji se prodaju po ceni koja nije visa od 80% i zlata na otvorenom trzistu sadrzanog u njima. Ovi dukati nemaju numizmaticku i ne smatraju se kolekcionarskim dobrima. Investicioni dukati proizvode se u renomiranim svetskim kovnicama koje garantuju njihov besprekoran integritet .