DUKATI 4 GR, CENA 28.000 DIN
 1. product

  Dukat Sv. LUKA

  Slavi se 31. oktobra kao Sveti lUka, Lučin dan Pisac Jevanjđela i dela apostolovih dveju kanonskih knjiga Novoga Zaveta, Sveti Apostol Luka nije pripadao dvanaestorici apostola, već je bio iz šireg kruga sedamnaestorice Hristovih učenika. Rođen je u Antioniji i bio je veoma učen čovek. Od rane mladosti izučavao je grčku filozofiju, medicinu i živopis. Kad je došao u Jerusalim, upoznao je Isusa Hrista i bio svedok njegovih čudesnih dela.

  Cena: 24.800 din

  Dostupan za kupovinu

 2. Dukat Sv.LUKA Detaljnije
 3. product

  Dukat Sv. STEFAN

  Slavi se:- 9. januara, kao Sveti Stevan, Stevanjdan, Stjepanjdan- 15. avgusta, kao Sveti Stevan letnji, Stevan Vetroviti Žitije Svetog Stevana vodi nas u I vek Nove Ere, u vreme kada se svakodnevno uvećavao broj članova Hristove crkve u Jerusalimu. Sveti Apostoli su bili prisiljeni da izaberu Đakone koji bi pomogli i služili sirotim i bolesnim Hrišćanima. Prvi od sedmorice đakona koga su rukopoložili bio je Stevan, pa se s'toga i naziva Arhiđakon, to jest prvi među Đakonima.

  Cena: 24.800 din

  Dostupan za kupovinu

 4. Dukat Sv. STEFAN Detaljnije
 5. product

  Dukat SV.TRIFUN

  14. februar se slavi kao Sveti Trifun, Trifundan, Trivul i Triva Sveti Trifun rođen je u veoma siromašnoj porodici u Frigijskom selu Kampsadi, blizu grada Apameje. Sveti Trifun je od detinjstva pokazivao sposobnost isceljivanja ljudi i životinja iizgona zlih duhova. Kao ubogo seljače čuvao je guske, a svojim isceliteljskim moćima izlečio je mnoge bolesnike, između ostalog i Gordijanu, ćerku cara Gordijana Trećeg.

  Cena: 24.800 din

  Dostupan za kupovinu

 6. Dukat Sv. TRIFUN Detaljnije
 7. product

  Dukat SV.DIMITRIJE

  Dukat Sveti velikomučenik Dimitrije. Sveti Dimitrije Slavi se 8. novembra, Mitrovdan ili Sveti Dimitrije. Sveti Dimitrije rođen je u Solunu u III veku. Bio je sin uglednog vojvode, koji je upravljao Solunom za vreme cara Maksimilijana. Posle očeve smrti postavljen je na mesto solunskog vojvode.Trudio se da što više rasprostre hrišćansku veru i da u svemu zaštiti što više Hrišćane. Jedno vreme je delovao tajno, a zatim počeo i javno da narod preobraća u Hrišćane.

  Cena: 24.800 din

  Dostupan za kupovinu

 8. Dukat Sv.DIMITRIJE Detaljnije
 9. product

  Dukat NJEGOS

  Prodaja dukata, Zlatare GOLD na četiri lokacije.

  Cena: 24.800 din

  Dostupan za kupovinu

 10. Dukat NJEGOS Detaljnije