Prodaja dukata | Prodaja zlatnih poluga
DOMACI DUKATI
Dukat KNEGINJA MILICA

Milica je rodjena oko 1335. godine, a oko 1353. godine se udala za Kneza Lazara. Imali su sedmoro dece. Kada joj je muz umro, Milica je upravljala narodom i drzavom, jer su sinovi jos bili mali. Kada je njen najstariji sin Stefan odrastao, postao je vladar. Od tada Kneginja Milica je mogla da napusti drzavne poslove i da sa svojom rodjakom Jefimijom ode u manastir Ljubostinju, gde se i zamonasila i dobila novo ime Evgenija. Pred smrt je primila monaski zavet velike shime i dobila novo ime Efrosinija. U manastiru u Ljubostinji je provela poslednje dane svoga zivota, gde je i preminula 11. novembra 1405. godine.


  Dukat     Knjeginja Milica     Detaljnije  
Dukat KNEZ LAZAR


Slavi se 28. juna kao Sveti car Lazar, Vidovdan. Knez Lazar, rodjen oko 1329. godine u Prilepcu, kod Novog Brda, gde je njegov otac Pribac Hrebeljanovic bio kancelar cara Dusana. Mladi Lazar Hrebeljanovic rastao je na Dusanovom dvoru, gde je bio uvazavan zbog svoje cestitosti, vitestva i poboznosti. Oko 1353. godine ozenio se Milicom, cerkom velikog kneza Jug-Bogdana i tako se orodio sa porodicom Nemanjica, a ne dugo potom je dobio i dostojanstvo kneza. Posle smrti Cara Dusana (1355), kao jedan od oblasnih velikasa, vlada delom srpskog carstva, a nakon Maricke bitke i smrti cara Urosa, postaje vazan stub drzavnog jedinstva.

  Dukat     Knez Lazar     Detaljnije  
Dukat Sv Luka
Slavi se 31. oktobra kao Sveti lUka, Lucin dan Pisac Jevanjdjela i dela apostolovih dveju kanonskih knjiga Novoga Zaveta, Sveti Apostol Luka nije pripadao dvanaestorici apostola, vec je bio iz sireg kruga sedamnaestorice Hristovih ucenika. Rodjen je u Antioniji i bio je veoma ucen covek. Od rane mladosti izucavao je grcku filozofiju, medicinu i zivopis. Kad je dosao u Jerusalim, upoznao je Isusa Hrista i bio svedok njegovih cudesnih dela.
  Dukat     Sv Luka     Detaljnije  
Dukat Sv. Stefan

Slavi se:- 9. januara, kao Sveti Stevan, Stevanjdan, Stjepanjdan- 15. avgusta, kao Sveti Stevan letnji, Stevan Vetroviti zitije Svetog Stevana vodi nas u I vek Nove Ere, u vreme kada se svakodnevno uvecavao broj clanova Hristove crkve u Jerusalimu. Sveti Apostoli su bili prisiljeni da izaberu Djakone koji bi pomogli i sluzili sirotim i bolesnim Hriscanima. Prvi od sedmorice djakona koga su rukopolozili bio je Stevan, pa se s'toga i naziva Arhidjakon, to jest prvi medju Djakonima.

  Dukat     Sv. Stefan     Detaljnije  
Dukat Sv. Trifun

14. februar se slavi kao Sveti Trifun, Trifundan, Trivul i Triva Sveti Trifun rodjen je u veoma siromasnoj porodici u Frigijskom selu Kampsadi, blizu grada Apameje. Sveti Trifun je od detinjstva pokazivao sposobnost isceljivanja ljudi i zivotinja iizgona zlih duhova. Kao ubogo seljace cuvao je guske, a svojim isceliteljskim mocima izlecio je mnoge bolesnike, izmedju ostalog i Gordijanu, cerku cara Gordijana Treceg.  Dukat     Sv. Trifun     Detaljnije  
Dukat Sv. Dimitrije

Dukat Sveti velikomucenik Dimitrije. Sveti Dimitrije Slavi se 8. novembra, Mitrovdan ili Sveti Dimitrije. Sveti Dimitrije rodjen je u Solunu u III veku. Bio je sin uglednog vojvode, koji je upravljao Solunom za vreme cara Maksimilijana. Posle oceve smrti postavljen je na mesto solunskog vojvode.Trudio se da sto vise rasprostre hriscansku veru i da u svemu zastiti sto vise Hriscane. Jedno vreme je delovao tajno, a zatim poceo i javno da narod preobraca u Hriscane.
  Dukat     Sv. Dimitrije     Detaljnije  
Dukat Njegos

Prodaja dukata, Zlatare GOLD na dve lokacije.
  Dukat     Njegos     Detaljnije  
Dukat Zeni u cast

Prodaja dukata, Zlatare GOLD na dve lokacije.
  Dukat     Zeni u cast     Detaljnije  
Dukat Oblici

Prodaja dukata, Zlatare GOLD na dve lokacije.
  Dukat     Obilic     Detaljnije