Domaci dukati
  Dukat Sv. SAVA Detaljnije
 1. product

  Dukat KNEGINJA MILICA

  Milica je rođena oko 1335. godine, a oko 1353. godine se udala za Kneza Lazara. Imali su sedmoro dece. Kada joj je muž umro, Milica je upravljala narodom i državom, jer su sinovi još bili mali. Kada je njen najstariji sin Stefan odrastao, postao je vladar. Od tada Kneginja Milica je mogla da napusti državne poslove i da sa svojom rođakom Jefimijom ode u manastir Ljubostinju, gde se i zamonašila i dobila novo ime Evgenija. Pred smrt je primila monaški zavet velike shime i dobila novo ime Efrosinija. U manastiru u Ljubostinji je provela poslednje dane svoga života, gde je i preminula 11. novembra 1405. godine.
 2. Dukat KNEGINJA MILICA Detaljnije
 3. product

  Dukat KNEZ LAZAR

  Slavi se 28. juna kao Sveti car Lazar, Vidovdan. Knez Lazar, rođen oko 1329. godine u Prilepcu, kod Novog Brda, gde je njegov otac Pribac Hrebeljanović bio kancelar cara Dušana. Mladi Lazar Hrebeljanović rastao je na Dušanovom dvoru, gde je bio uvažavan zbog svoje čestitosti, viteštva i pobožnosti.
 4. Dukat KNEZ LAZAR Detaljnije
 5. product

  Dukat Sv. LUKA

  Slavi se 31. oktobra kao Sveti lUka, Lučin dan Pisac Jevanjđela i dela apostolovih dveju kanonskih knjiga Novoga Zaveta, Sveti Apostol Luka nije pripadao dvanaestorici apostola, već je bio iz šireg kruga sedamnaestorice Hristovih učenika. Rođen je u Antioniji i bio je veoma učen čovek. Od rane mladosti izučavao je grčku filozofiju, medicinu i živopis. Kad je došao u Jerusalim, upoznao je Isusa Hrista i bio svedok njegovih čudesnih dela.
 6. Dukat Sv.LUKA Detaljnije
 7. product

  Dukat Sv. STEFAN

  Slavi se:- 9. januara, kao Sveti Stevan, Stevanjdan, Stjepanjdan- 15. avgusta, kao Sveti Stevan letnji, Stevan Vetroviti Žitije Svetog Stevana vodi nas u I vek Nove Ere, u vreme kada se svakodnevno uvećavao broj članova Hristove crkve u Jerusalimu. Sveti Apostoli su bili prisiljeni da izaberu Đakone koji bi pomogli i služili sirotim i bolesnim Hrišćanima. Prvi od sedmorice đakona koga su rukopoložili bio je Stevan, pa se s'toga i naziva Arhiđakon, to jest prvi među Đakonima.
 8. Dukat Sv. STEFAN Detaljnije
 9. product

  Dukat SV.TRIFUN

  14. februar se slavi kao Sveti Trifun, Trifundan, Trivul i Triva Sveti Trifun rođen je u veoma siromašnoj porodici u Frigijskom selu Kampsadi, blizu grada Apameje. Sveti Trifun je od detinjstva pokazivao sposobnost isceljivanja ljudi i životinja iizgona zlih duhova. Kao ubogo seljače čuvao je guske, a svojim isceliteljskim moćima izlečio je mnoge bolesnike, između ostalog i Gordijanu, ćerku cara Gordijana Trećeg.
 10. Dukat Sv. TRIFUN Detaljnije
 11. product

  Dukat SV.DIMITRIJE

  Dukat Sveti velikomučenik Dimitrije. Sveti Dimitrije Slavi se 8. novembra, Mitrovdan ili Sveti Dimitrije. Sveti Dimitrije rođen je u Solunu u III veku. Bio je sin uglednog vojvode, koji je upravljao Solunom za vreme cara Maksimilijana. Posle očeve smrti postavljen je na mesto solunskog vojvode.Trudio se da što više rasprostre hrišćansku veru i da u svemu zaštiti što više Hrišćane. Jedno vreme je delovao tajno, a zatim počeo i javno da narod preobraća u Hrišćane.
 12. Dukat Sv.DIMITRIJE Detaljnije
 13. product

  Dukat NJEGOS

  Prodaja dukata, Zlatare GOLD na četiri lokacije.
 14. Dukat NJEGOS Detaljnije
  1. product

   Dukat OBILIC

   Prodaja dukata, Zlatare GOLD na četiri lokacije.
  2. Dukat OBILIC Detaljnije
   1. product

    Dukat ZENI U ČAST

    Prodaja dukata na četiri lokacije, ZLATARE GOLD.
   2. Dukat ZENI U CAST Detaljnije