DUKATI 3 GR, CENA 21.000 DIN
 1. product

  Dukat RODJENJE

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 2. Dukat RODJENJE Detaljnije
 3. product

  Dukat KRŠTENJE

  Prodaja dukata, Zlatare GOLD na četiri lokacije.

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 4. Dukat KRSTENJE Detaljnije
 5. product

  Dukat Sv. JOVAN KRSTITELJ

  Dukat Sveti Jovan 3gr. Sveti Jovan preteča i krstitelj. Slavi se:20. januara - Sveti Jovan, Jovanjdan9. marta (8. marta prestupne godine) - prvo i drugo obretanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Svakoga ko se pokajao, Jovan je krštavao u reci Jordan i to krštenje se nazivalo u znak pokajanja, ali se time nisu opraštali gresi. Sveti Jovan dospeo je u tamnicu, nakon što je javno pričao o nameri carskog namesnika Iroda, koji se razveo da bi se oženio ženom svoga brata, svojom snahom Irodijadom, koja mu je došla glave. Prodaja dukata u zlatarama GOLD .

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 6. Dukat Sv.JOVAN KRSTITELJ Detaljnije
 7. product

  Dukat Sv.NIKOLA

  Slavi se:- 19. decembra, kao Sveti Nikola, Nikoljdan- 22. maja, kao Nikolaj, letnji Sveti Nikola (prenos moštiju Svetog oca Nikolaja) Sveti Nikolaj Čudotvorac, arhiepiskop mirlikijski u celom hrišćanskom svetu poznat kao Sveti Nikola, jedan od najvećih hrišćanskih svetitelja. Rođen je u vreme cara Valerijana (253-260.) u maloazijskoj oblasti Likiji, u gradu Patari, kao sin jedinac bogatih roditelja. Otac Teofan i majka Nona, su po ondašnjem običaju, svoje jedino dete posvetili bogu.

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 8. Dukat Sv.NIKOLA Detaljnije
 9. product

  Dukat VASKRSENJE

  Gospod Isus Hristos sahranjen je u Getsimanskom vrtu u jednu pećinu nakon raspeća, koju zapečatiše velikim kamenom i postaviše stražare. U nedelju, treći dan po raspeću, siđe Anđeo Gospodnji i zdrobi kamen na ulazu u pećinu i Isus Hristos izađe napolje i vaskrsnu. Lice mu beše kao munja, a odelo belo kao svetlost. Vojnici se uplašiše i pobegoše vičući: "Hristos je vaskrsnuo". Kada izjutra žene mironosnice dođoše da obiđu Isusov grob zatekoše ga praznog i Anđeo im reče da idu u grad i jave ostalima da je Gospod naš vaskrsnuo iz mrtvih. One odmah poslušaše i odoše da ovu radosnu vest razglase svima. Od tada svi su se počeli pozdravljati pozdravom "Hristos vaskrese", pa čak i danas posle 2000 godina. Znači, Vaskrs je najveći hrišćanski praznik, jer je taj dan Isus Hristos vaskrsnuo iz mrtvih, pobeio je smrt i svim ljudima darovao večni život.

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 10. Dukat VASKRSENJE Detaljnije
 11. product

  Dukat Sv. VASILIJE OSTROSKI

  Dukat Sveti Vasilije Ostroški. Hercegovac poreklom, Sveti Vasilije Ostroški rođen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjićima u Popovom polju. Kao sin siromašnih, ali pobožnih ljudi, od malena je vaspitavan u duhu pravoslavnog milosrđa i dobročinstva. Dok je kao dečak čuvao stoku, delio je poslednji zalogaj hrane sa siromašnijima od sebe. U strahu od Turaka, roditelji su ga sklonili u obližnji manastir Zavalu, gde je Iguman bio njegov stric, Jeromonah Serafim. Tu se opismenio i stekao šire znanje o hrišćanstvu. Prodaja dukata u zlatarama GOLD NA četiri lokacije.

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 12. Dukat Sv.VASILIJE OSTROSKI Detaljnije
 13. product

  Dukat Sv. GEORGIJE

  Dukat Sveti Đorđe rođen je u hrišćanskoj porodici u Kapadokiji. Od malena je vaspitavan u duhu najplemenitijih hrišćanskih vrlina. Pošto je i njegov otac nastradao kao Hrišćanin, Sveti Đorđe je rano ostao siroče. Majka se sa Đorđem preselila u rodnu Palestinu, gde je imala velika imanja i nasleđa. Tako je Sveti Đorđe odrastao tamo gde je živeo i Isis Hristos i gde je propovedao svoju veru

  Cena: 21.000 din

  Dostupan za kupovinu

 14. Dukat Sv.GEORGIJE Detaljnije